piątek, 18 maja 2018

Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Bardzo szybkie danie, bardzo smakowite więc zabierajcie się za gotowanie a po parunastu minutach obiad na talerzu.
Smakowicie i prosto, zapraszam.
Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i groszkiem.


           Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle z bazylią
  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • szczypta soli ziołowej
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 450 g marchewki z groszkiem - mrożonka
  • olej do smażenia


Filet z kurczaka umyłam, osuszyłam, pokroiłam w plastry, natarłam solą ziołową.
Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam pierś z obu stron na złoty kolor, potem dodałam sos ostrygowy i dusiłam 5 minut.
Po tym czasie dodałam mrożoną mieszankę marchewki z groszkiem i dusiłam pod przykryciem 5 minut.
Na koniec dodałam ugotowany al'dente makaron, pieprz i bazylię, wymieszałam i od razu podałam.
Smacznego.
Przepis własny.
                                         "Podróże małe i duże"
Drozd Paszkot

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.